Podzim je časem dýně. Využijte sezónní nabídku a tentokrát sáhněte po máslové dýni.
Pravda 22.09.2021 09:00 dýně, pečená dýně, máselná tekvicaFoto: Shutterstock
Pečená máslová dýně.
Díky čerstvému česneku a pikantní bazalce se pečená máslová dýně stane skutečným zážitkem pro vaše chuťové buňky.
Na pečenou máslovou dýni potřebujeme:
1 malou máslovou dýni (asi 1,2 kg)
sůl a pepř
4 stroužky česneku
2 lžičky olivového oleje
hrst čerstvých bazalkových listů
Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 stupňů.
Máslovou dýni důkladně omyjte, podélně překrojte na polovinu a odstraňte semínka. Potom pokrájejte na delší a hrubší hranolky.
Oloupejte a nadrobno posekejte česnek.
Bazalku omyjte, také nasekejte nadrobno.
V misce smíchejte bazalku, česnek, olej, sůl a pepř.
Na nakrájenou dýni rozetřete kořeninové směs.
Potom pečte asi 45-55 minut.
K hotové pečené dýni se hodí tzatziki, hummus nebo salát z čerstvé zeleniny (zkuste Ředkvičkový s jablkem).