Čtvrtek, 25 dubna, 2024
novinky
magazín
Domů Pro Ženy Fantasticky jednoduché! Pečená máslová dýně = lahodný podzim na talíři

Fantasticky jednoduché! Pečená máslová dýně = lahodný podzim na talíři

-

Podzim je časem dýně. Využijte sezónní nabídku a tentokrát sáhněte po máslové dýni.

Pravda 22.09.2021 09:00 dýně, pečená dýně, máselná tekvicaFoto: Shutterstock
Pečená máslová dýně.
Díky čerstvému ​​česneku a pikantní bazalce se pečená máslová dýně stane skutečným zážitkem pro vaše chuťové buňky.

Na pečenou máslovou dýni potřebujeme:

1 malou máslovou dýni (asi 1,2 kg)
sůl a pepř
4 stroužky česneku
2 lžičky olivového oleje
hrst čerstvých bazalkových listů
Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 stupňů.
Máslovou dýni důkladně omyjte, podélně překrojte na polovinu a odstraňte semínka. Potom pokrájejte na delší a hrubší hranolky.
Oloupejte a nadrobno posekejte česnek.
Bazalku omyjte, také nasekejte nadrobno.
V misce smíchejte bazalku, česnek, olej, sůl a pepř.
Na nakrájenou dýni rozetřete kořeninové směs.
Potom pečte asi 45-55 minut.
K hotové pečené dýni se hodí tzatziki, hummus nebo salát z čerstvé zeleniny (zkuste Ředkvičkový s jablkem).

Mohlo by Vás zajímat

PR článek